'Voor elke vraag hebben wij een notaris die u zoekt'
Familie & relatie

De sociale media executeur

Er is leven na de dood. Als je niets regelt leef je na je dood door op Facebook en andere sociale media. Soms met pijnlijke gevolgen voor de mensen die van je houden. Je nabestaanden kunnen niet eenvoudig je account verwijderen of wijzigen. Om dit te regelen hebben wij de Sociale Media Executeur.

Online leven na overlijden voorkomen
Ruim tien miljoen Nederlanders zijn actief op sociale media. Ze zijn online verbonden met miljoenen anderen. Maar wat gebeurt er met het online leven als een Twitteraar, Facebooker of Instagrammer overlijdt? Na overlijden is het voor nabestaanden een hele toer om een account van de overledene te verwijderen of in te richten als een gedenkpagina. Want de inloggegevens van de overledene zijn meestal niet bekend. Ook weten veel nabestaanden niet in welke sociale netwerken de overledene actief was.

Wij zochten de juridische ins en outs grondig uit en informeren nabestaanden actief hoe zij een gedenkpagina van hun dierbare kunnen inrichten of het account kunnen verwijderen. Daarnaast is er de sociale media executeur, die je online leven na de dood regelt zoals jij het wilt. Deze vertrouw je je accountgegevens toe en je geeft hem de opdracht wat hij of zij met je online bestaan moet doen

Nieuws & Tips