'Jarenlange ervaring met de kennis van nu'
Huis

(Nieuwe) hypotheek

Als je geld wilt lenen voor de aankoop of verbouwing van je woning, dan wil de bank vaak een recht van hypotheek. Voor een hypotheek is een notariële akte nodig.

Keuze voor een bank

Bij de keuze voor een bank wordt vaak alleen gedacht aan de hoogte van de lening. Dit is niet het enige dat van belang is bij het kiezen van een lening. Wij adviseren op meer zaken te letten. Ook kunnen wij je informeren of je voor hypotheekrenteaftrek in aanmerking komt.


Advies bij hypotheek
Geld lenen bij de bank voor een woning betekent in bijna alle gevallen een hypotheek. Als je bovendien de overwaarde van je huidige huis in je volgende huis gaat investeren, is er vaak ook nog een zogenaamde 'overbruggingshypotheek' nodig.

Voor jou is onder meer belangrijk:
Wat zijn de netto maandlasten inclusief de eventuele premies voor een overlijdensrisico- of levensverzekering?

Als je de polis van de overlijdensrisico- of levensverzekering op de juiste manier afsluit, kan je belasting besparen bij overlijden.

Je bent niet altijd verplicht om de polis van de overlijdensrisico- of levensverzekering bij de bank af te sluiten waar je de lening neemt.

Er geldt een aantal beperkingen van de aftrekbaarheid van de hypotheekrente. Kom je wel voor het volledige bedrag van de lening in aanmerking voor de aftrekbaarheid?

Hypotheekrecht.
De bank wil er zeker van zijn dat je het geld van de lening terugbetaalt en wil daarom een hypotheekrecht op je huis. Dit betekent dat je voortaan gebonden bent aan beperkingen. Deze beperkingen staan in de hypotheekakte. Je mag bijvoorbeeld de woning niet verhuren zonder eerst toestemming te vragen aan de bank. Over deze en andere beperkingen kunnen wij je verder informeren.

contact

Telefoon Doetinchem: (0314) 369 869
Telefoon Lochem: (0573) 298 398

Nieuws & Tips