'Jarenlange ervaring met de kennis van nu'
Bedrijf & beroep

Wil je ondernemer worden? Wij zijn een sterke partner bij het starten van een (flex) bv

De regels voor bv's zijn per 1 oktober 2012 veranderd. Sinds de wijzigingen is er geen startkapitaal, bankverklaring en accountantscontrole meer nodig om een bv te starten. Ook zijn allerlei andere formaliteiten vervallen. Dit maakt de bv voor jou als ondernemer aantrekkelijker.

DIRECT STARTEN MET EEN BV
Weten wat het beste bij jouw situatie past? Tap & van Hoff start altijd met een vrijblijvend adviesgesprek.

BV OPRICHTEN
Weet je al dat een bv het beste past bij jouw wensen? Maak vrijblijvend een afspraak om te bekijken welke variant het beste bij jouw situatie past.

DE FLEXBV: VOORDELEN VOOR STARTERS EN ZZP'ERS
Voor starters en zzp'ers die nog geen bv hebben, kan de bv 'op maat' worden gemaakt. Veel starters en zzp'ers kiezen daarom voor de bv. Ook reeds bestaande eenmanszaken kunnen naar een bv worden omgezet. Bij de oprichting van de bv wordt de eenmanszaak 'ingebracht'. Dit betekent dat de bv eigenaar wordt van alle bezittingen en bedrijfsmiddelen van de eenmanszaak. De ondernemer heeft via de aandelen van de bv (nog steeds) recht op de waarde van de bezittingen en bedrijfsmiddelen.

VERANDERDE REGELS EN VOORDELEN VOOR BESTAANDE BV'S
Ondernemers met een bestaande bv kunnen ook van de veranderde regels profiteren. Voor ondernemers die belastingvrij geld uit de bv willen halen is dit eenvoudiger geworden. Voor ondernemers die op zoek zijn naar investeerders zijn er mogelijkheden om een nieuw soort aandelen uit te geven; het is namelijk mogelijk om aandelen uit te geven mét recht op winst maar zonder zeggenschap.

ONVERANDERDE VOORDELEN VAN DE BV
De voordelen die de bv al had blijven onveranderd. Zo is de bv aansprakelijk voor de schulden die het bedrijf heeft; de ondernemer is maar beperkt aansprakelijk. Daarnaast kan het fiscaal interessant zijn om te ondernemen via een bv. Het bedrijf kan op naam van de bv worden gevoerd zodat de bv zelf een bankrekening kan hebben en op eigen naam facturen kan uitsturen.

STERKE BV EXPERTISE IN DE ZORGSECTOR EN DE AGRARISCHE SECTOR
Naast de “reguliere” bv oprichtingen heeft Tap & van Hoff notarissen een bijzonder specialisme te bieden als het gaat om bv gerelateerde governance vraagstukken in bijvoorbeeld de zorgsector of als het gaat om agrarische bv constructies. Speek ons aan en laat je goed adviseren door onze experts.

Heb je nu een eenmanszaak of VOF? Bekijk dan de mogelijkheden om een bv te starten.

Nieuws & Tips